Façanes ventilades

L’estètica compleix un aïllament ideal.

Més informació / Sol·licitar pressupost

  Més informació / Sol·licitar pressupost

  Ventilated facade

  Avantatges de façanes ventilades

  Una façana ventilada és una alternativa al popular sistema compost d’aïllament tèrmic i té nombrosos avantatges:

  • Possibilitats de disseny visual
  • Apte per a parets amb problemes d’humitat
  • Sostenibilitat
  • Menys susceptibles a danys
  • Càlcul exacte de la façana
  • Seqüències d’execució independents del temps
  • Baixos costos de seguiment i llargs intervals de reparació
  • Retenció de valor a llarg termini i valoració dels edificis

  Deixeu-vos inspirar per les façanes ventilades.

  Els sistemes de façana amb més èxit

  Sòlids i estètics.

  Ventilated facade

  Ventilated facade

  Ventilated facade

  Què és una façana ventilada?

  La façana ventilada és un tipus de tancament o envoltori per a edificis àmpliament utilitzat en la construcció industrial, d’oficines i residencial. Es caracteritza per una capa d’aire que es troba entre l’edifici aïllat i la pell que l´envolta. La capa d’aire assegura que la pell exterior es ventili constantment i la separa de l’estructura de suport aïllada pel que fa a la humitat i la calor. Aquesta separació permet també instal·lar una capa d’aïllament tancada a l’exterior de l’edifici. En comparació amb les estructures monolítiques, proporciona una millor protecció tèrmica tant a l’estiu com a l´hivern contra la pèrdua d’humitat en àrees crítiques de l’estructura.

  A l’hora de renovar edificis, la façana ventilada ofereix la possibilitat d’adequar un edifici existent a l’augment de les necessitats energètiques amb els gruixos d’aïllament adequats i sense perdre l’espai del sòl útil. És un mètode de construcció per a la construcció de edificis molt ben aïllats que és complex en termes de tecnologia de construcció, però també favorable en termes de qüalitat i comportament tèrmic.

  Les possibilitats de disseny de la façana són gairebé il·limitades i es poden adaptar individualment a un edifici. Les façanes ventilades són aptes per a edificis d’oficines i comercials, així com per a habitatges unifamiliars o blocs d’apartaments.

   

  Els components importants d’un Mur cortina ventilat

  Revestiment de façana

  Els revestiments de façana donen a l’edifici una expressió estètica i regulen la protecció del clima. Per al revestiment es poden utilitzar materials com ceràmica, vidre, pedra natural, ciment de fibra, panells HPL i diverses solucions metàl·liques o compostes. Panells de façana de roca fets de llana de roca comprimida ofereixen una altra manera de personalitzar la seva façana.

  Espai posterior de ventilació

  Els components d’aïllament i revestiment estan estructuralment separats l’un de l’altre en el sistema de façana ventilada tipus cortina. L’espai ventilat posterior es troba entre l’aïllament i el revestiment i elimina de manera fiable tota la humitat a través del seu flux d’aire.

  Subestructura

  La subestructura absorbeix les forces i forma el vincle estàtic entre la paret exterior de càrrega i el revestiment de la façana. La fusta es pot utilitzar com a material. En la majoria dels casos, els metalls, principalment d’alumini, s’utilitzen com a components del sistema. Una combinació dels materials també és possible. Una superfície plana es pot realitzar per la subestructura de dues o més parts. Per tant, les toleràncies a la construcció es compensen sense cap problema.

  Aïllament

  Per regla general, es prescriu aïllament mineral per a les façanes ventilades per raons de protecció contra incendis. El sistema permet satisfer totes les necessitats energètiques sense cap problema, ja que es poden instal·lar tots els gruixos d’aïllament necessaris.